Ponedeljak - Petak 10:00-17:00
Subota Nedelja - Zatvoreno
Tomazeova 35/5,
11000 Beograd

Uticaj prostate na potenciju

Potencija i prostata

Stručni konsultant: Dr Gordan Popović

 

Uticaj prostate na potenciju

 

Erektilna funkcija nije pod direktnim uticajem prostate, tako da, teoretski, poremećaji u funkciji prostate ne bi trebalo da utiču na seksualnu funkciju.

U praksi je to, međutim drugačije. Velika većina muškaraca koja ima problema sa prostatom ili pate od nekog oboljenja prostate ima i manjih ili većih problema sa svojom seksualnom funkcijom.

Iako tome doprinosi i psihološki faktor, zaista se ne mogu zanemariti i drugi mogući mehanizmi dejstva funkcije prostate i njenih oboljenja na potenciju.

 

Metode lečenja

Pored toga, pojedine metode lečenja oboljenja prostate kao što su BPH i karcinom mogu da dovedu do pojave privremene ili trajne impotencije. Da li će tokom lečenja prostate doći do impotencije ili ne u velikoj meri zavisi od metode lečenja i od faze u kojoj se oboljenje nalazi. O tome treba detaljno razgovarati sa urologom jer se stanje svakog pacijenta razlikuje i mogućnost očuvanja ili gubitka potencije se mora individualno procenjivati.

Za bliže informacije o impotenciji pogledajte ovde.

Ukoliko imate neka pitanja za nas slobodno nam pišite Ili nas pozovite radnim danima od 10-17h +381 63 30 10 30


Kontaktirajte Potencijal

Potencijal Orinacija

Urološka ordinacija POTENCIJAL predstavlja mesto gde će se pacijentu pomoći da reši svoj problem u skladu sa najnovijim medicinskim saznanjima i svetskim stručnim trendovima. Ideja je da svakom muškarcu omogućimo da pokaže svoj potencijal!