Ponedeljak - Petak 10:00-17:00
Subota Nedelja - Zatvoreno
Tomazeova 35/5,
11000 Beograd

Godine i oboljenja prostate

Godine i prostata

Stručni konsultant: Dr Gordan Popović

 

Godine i prostata

Već od 30. godine života kod mnogih muškaraca dolazi do povećanja veličine prostate. Obično se radi o benignom uvećanju prostate (BPH). Oboljenje je veoma često, do te mere da se, iako pogrešno, često veruje da je to normalna pojava. Sa godinama starosti raste i učestalost ovog oboljenja tako da 50-90% muškarca starosti između 50 i 80 godina ima znake BPH. Značaj ovog oboljenja je u tome što uvećana prostata može pritiskati izvodnu mokraćnu cev smanjujući protok mokraće i na taj način otežavati mokrenje.

 I druga oboljenja prostate (osim prostatitisa) se mnogo češće javljaju sa porastom godina starosti. Tako je, recimo, karcinom prostate vrlo redak kod mlađih muškaraca, a izuzetno često se javlja kod muškaraca starijih od 45 – 50 godina.

 

S druge strane zapaljenje prostate (prostatitis) se javlja su svakom životnom dobu, dakle nijedan muškarac nije pošteđen rizika da oboli od neke vrste prostatitisa.

Ukoliko imate neka pitanja za nas slobodno nam pišite Ili nas pozovite radnim danima od 10-17h +381 63 30 10 30


Kontaktirajte Potencijal

Potencijal Orinacija

Urološka ordinacija POTENCIJAL predstavlja mesto gde će se pacijentu pomoći da reši svoj problem u skladu sa najnovijim medicinskim saznanjima i svetskim stručnim trendovima. Ideja je da svakom muškarcu omogućimo da pokaže svoj potencijal!