Ponedeljak - Petak 10:00-17:00
Subota Nedelja - Zatvoreno
Tomazeova 35/5,
11000 Beograd

Penilne proteze ugradnja u penis

Penilne proteze

Ugradnja proteze u penis je odlično rešenje za povratak seksualne funkcije. Na taj način muškarac može imati seksualni odnos kad god to poželi.

Postoje različite vrste penilnih proteza ali najčešće se koriste semirigidna i inflatabilna.

Obe vrste su dobre i ispunjavaju svoju ulogu. Inflatabilna penilna proteza je tehnički naprednija i pruža funkciju nastanka, održavanja i prestanka erekcije koja je najbliža prirodnoj erekciji.

Evo kratkog videa kako inflatabilna proteza funkcioniše:

 

 

 

I semirigidna i inflatabilna proteza daju visok stepen zadovoljstva kod pacijenta ali inflatabilna daje vise prirodan (fizioloski) osecaj pacijentu a partnerka ne moze da primeti ugradjenu inflatabilnu protezu.

Penilne proteze se mogu ugraditi zbog erektilne disfunkcije (ED) nastale zbog:

  • degenerativnih promena usled starenja
  • nakon operacije bog raka prostate (radikalna prostatektomija),
  • dijabetesa
  • kardio-vaskularna ED
  • ED nastala posle prijapizma (dugotrajna urućenost penisa)
  • izražena psihogena ED
  • ED nastala kao posledica krivljenja penisa (Pejronijeva bolest, Induratio penis plastica – IPP)

 

Ukoliko ne postoji patološka iskrivljenost penisa već se radi samo ugradnja proteze trajanje operacije je oko 1h30min, potrebno je da pacijent leži u bolnici 2 – 3 dana posle čega se intenzivno prati još desetak dana. Početak seksualnih odnosa je moguć 5 – 6 nedelja nakon operacije.

Ukoliko razmišljate o mogućnosti ugradnje penilne proteze najbolje je da se javite i zakažete konsultaciju kod Dr Popovića kako bi dobili pravi savet i sva dalja objašnjenja. Radi se o velikom broju bitnih informacija i saveta koje nije moguće uopšteno dati na sajtu ili putem telefona. Posle učinjene konsultacije može se odrediti i približna cena intervencije.

Zakažite konsultaciju – pozovite 063 201 101.

Ukoliko imate neka pitanja za nas slobodno nam pišite Ili nas pozovite radnim danima od 10-17h +381 63 30 10 30


Kontaktirajte Potencijal

Potencijal Orinacija

Urološka ordinacija POTENCIJAL predstavlja mesto gde će se pacijentu pomoći da reši svoj problem u skladu sa najnovijim medicinskim saznanjima i svetskim stručnim trendovima. Ideja je da svakom muškarcu omogućimo da pokaže svoj potencijal!