Ponedeljak - Petak 10:00-17:00
Subota Nedelja - Zatvoreno
Tomazeova 35/5,
11000 Beograd

Rak prostate potencija

Rak prostate i potencija

Saznanje muškarca da boluje od raka prostate je uvek šokantno i pokreće različita pitanja i emocije. Radi se o oboljenju koje može ugroziti život. I to jeste i treba da bude glavna briga i pacijenta i lekara.


Ipak, na vreme otkriven rak prostate se danas u potpunosti leči. Jednom izlečen obično ne predstavlja više životnu pretnju. Ali, onda na scenu dolaze ostale dileme...kako će izgledati život muškarca posle lečenja?


Postoji nekoliko načina lečenja raka prostate:
- operacija (radikalna prostatektomija)
- zračenje
- lekovi


Bez obzira na način lečenja veoma verovatan je delimičan ili potpuni gubitak seksualne funkcije.


U zavisnosti od konkretnog stanja pacijenta i faze oboljenja jedan od najčešćih i najefikasnijih načina lečenja je operativno uklanjanje prostate (radikalna prostatektomija).


Kod te operacije ranije je dolazilo do potpunog uništenja nerava koji prolaze uz samu prostatu a koji su odgovorni za postizanje erekcije (učvršćenja penisa). Savremene operativne tehnike obezbeđuju očuvanje tih nerava ali i pored toga kada i da li će doći do oporavka seksualne funkcije ostaje neizvesno.
Slična je situacija i kod lečenja putem zračenja ili uzimanja lekova.
Iz tog razloga ordinacija POTENCIJAL se posebno bavi oporavkom seksualne funkcije posle lečenja raka prostate.


Evo šta Dr Popović kaže o tome:
„Muškarcima kojima predstoji lečenje od raka prostate (operacija, zračenje...) obično nije primarna briga u tom trenutku njihova potencija. Međutim idealno vreme za početak programa oporavka seksualne funkcije koji sprovodim u svojoj ordinaciji je upravo još pre operacije ili zračenja. Razgovor, savetovanje i objašnjenje kojim putem će se dalje ići ka postizanju cilja su veoma važni jer upoznaju pacijente sa predstojećim tokom oporavka erektilne funkcije, psihološki ih rasterećuje i pomaže bržem i efikasnijem oporavku.
Postvlja se pitanje kada započeti sa programom oporavka potencije posle izvršene operacije? Moj odgovor je što pre! Treba doći na konsultaciju što pre radi sagledavanja trenutnog stanja i pravljenja plana oporavka.
Šta ukoliko ste zakasnili? Šta ako je prošlo više meseci ili godina od operacije ili lečenja a i dalje imate problem sa potencijom? Mogućnost da se problem reši postoji i tada. Treba doći na konsultaciju i pregled radi procene situacije. Treba znati da postoje rešenja čak i kod najkomplikovanijih slučajeva.“


Zakažite konsultaciju – pozovite 063 201 101

 

 

Ukoliko imate neka pitanja za nas slobodno nam pišite Ili nas pozovite radnim danima od 10-17h +381 63 30 10 30


Kontaktirajte Potencijal

Potencijal Orinacija

Urološka ordinacija POTENCIJAL predstavlja mesto gde će se pacijentu pomoći da reši svoj problem u skladu sa najnovijim medicinskim saznanjima i svetskim stručnim trendovima. Ideja je da svakom muškarcu omogućimo da pokaže svoj potencijal!