Ponedeljak - Petak 10:00-17:00
Subota Nedelja - Zatvoreno
Tomazeova 35/5,
11000 Beograd

Saveti srpskog seksologa za oralni seks

Saveti srpskog seksologa za oralni seks

Saveti srpskog seksologa za oralni seks: Muškarci, ne navaljujte kao na vruću picu!

 

Oralni seks je kod nas i dalje tabu tema. O njemu se više šuška i šapuće nego što se priča. Pitali smo jednog srpskog seksologa da muškarcima i ženama da savete koji će im pomoći da postanu majstori te veštine.
 

Saveti srpskog seksologa za oralni seks

Mnogi imaju negativan stav prema oralnom seksu bez ikakvih iskustava, Foto: profimedia.rs

 

"Pogrešan je utisak da je to nešto što više prija muškoj populaciji, jer žene kažu da im je oralni seks ponekad prijatniji i uzbudljiviji i od samog koitusa. Kao lekar seksolog, imao sam prilike da se sretnem sa ljudima oba pola, koji nisu ljubitelji ovakvog načina seksualne stimulacije, čak imaju i averziju prema oralnom seksu. Naravno da takvog partnera treba pokušati uveriti u suprotno, jer mnogi imaju negativan stav bez prethodnog iskustva ili lošeg i neuspelog pokušaja", kaže dr Gordan Popović specijalista urologije i seksolog iz ordinacije "Potencijal". On nema utisak da su muškarci ti koji manje pružaju oralni seks svojim partnerkama.

 

seksolog gordan popović

Seksolog Gordan Popović, Foto: Promo

 

Evo nekoliko saveta koje je muškarcima i ženama dao doktor Popović.

 

1. Dame, muškarcima koji su većinom vizuelni tipovi, pružite maksimalno vizuelno uživanje u vašem međunožju (na primer raznim brazilskim depilacijama, frizuricama, seksi čipkanim vešom).

2. Higijena i zdravlje genitalija predstavljaju osnovni preduslov za oralni seks.

3. Muškarci, ukoliko želite da svoje partnerke izludite i ispunite njihove intimne želje, slobodno ih pitajte šta je to što im prija i što ih uzbuđuje - kakvi pokreti jezikom, intezitet, brzina.

4. Žene, slobodno navodite muskarce šta i kako da rade, a isto važi i za vas.

5. Posebnu pažnju žene treba da obrate na to da ne budu pregrube tokom oralnog seksa. Povrede nanete zubima znaju da budu vrlo neprijatne.

6. Kada je reč o vagini, muškarci oprez, jer prejako sisanje i griženje, kao kada gladni navalite na vruću picu, neće delovati stimulativno.

7. Gledajte reakciju partnera tokom oralnog seksa. To vam može biti pokazatelj da li ste na dobrom putu (da li ispušta uzdahe zadovoljstva ili neprijatnosti).

8. Pokreti jezikom i ustima ne treba da budu monotoni, već ih treba upotpuniti korišćenjem ruku, nosa i svega drugog što vam pada na pamet.

9. Scene seksa u porno filmovima ne prezentuju uvek realnost. Nije naodmet edukovati se i na ovaj način, ali u praksi, svako od nas treba da pronađe sebe, svoje afinitete i sposobnosti.

10. Poza 69, vi ili on dole, ili već ko zna koja kombinacija, sve je dozvoljeno i prepušteno je mašti na volju, ako za cilj ima seksualno uživanje i zadovoljenje oba partnera.

 

 

Ukoliko imate neka pitanja za nas slobodno nam pišite Ili nas pozovite radnim danima od 10-17h +381 63 30 10 30


Kontaktirajte Potencijal

Potencijal Orinacija

Urološka ordinacija POTENCIJAL predstavlja mesto gde će se pacijentu pomoći da reši svoj problem u skladu sa najnovijim medicinskim saznanjima i svetskim stručnim trendovima. Ideja je da svakom muškarcu omogućimo da pokaže svoj potencijal!